Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2016 16:13 - Mърфи и Марк - заедно в Рая.
Автор: 4ernakotka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 662 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.08.2016 16:14


 Mърфи и Марк - заедно в Рая.
--------------------------
-------------

image


Ако следите историята на Мърфи, може би сте забелязали че в едно заглавие писах че Марк и Мърфи са неразделни и днес. Именно затова трябва преди да завърша разказа за Мърфи, да напиша за Марк.

Марк беше на 5 години - без болежки, без болести. 2 пъти в живота си беше ходил на лекар - веднъж защото куцукаше и мойта приятелка беше решила че си е набол лапата, пък той си я беше навехнал от тичане. и втория път - заради Макс.
именно затова датата 29 октомври 2009 година се оказа една много лоша шега...
Сутринта Марк скачал и лаел, затворен в гаража - защото мойта приятелка и гаджето й, планираха да се разхождаме заедно през деня, и Марк не можеше да остане в апартамента, където по това време беше бащата на гаджето й. През целия ден, мойта приятелка беше неспокойна и все повтаряше - какво ли прави Марк, нещо става с Марк, хайде да се прибираме при Марк...
Към 6 часа, наближавайки гаражите на блока, тя прошепна - Марки, идваме си. най-после ше те видя...
Момчето отвори гаража, но кучето не изскочи като стрела и да затича полудял от радост. 
- нещо е станалоооо - зави тя - къде е Марк, къде сиииии
- спокойнооо... - както винаги гледах оптимистично на нещата - сигурно съседите са отворили вратата и са го пуснали, нали цял ден е лаел и блъскал по вратата ... ей сега ше обиколя блока, сигурно е наоколо...
стигнах до входа на блока и от вика на мойта приятелка ми изведнъж ми стана смразяващо ледено.
- елааааа ... бързо елааааааааа... мирааааа
Влязох в гаража през малката вратичка, първото което ми направи впечатление е че момчето седи като препариран и със замръзнал поглед, вперен към ... нея, която беше клекнала, не по-скоро просната на земята. когато очите ми привикнаха с полу-мрака, видях над какво лежеше. Беше Марк - с муцунка към гаражната врата и поглед гледащ навън.
- хайде, хайдеее ... нема да губим повече времеее ... може да има шанс ... - окопити се тя - помогни ми да го натоварим в багажника ... 
Вдигнахме го двете, защото момчето продължаваше да седи като мумия. Тялото тежеше адски, като торба с камъни. и верно беше като голям камък. едва сгънахме лапите да затворим багажника. 
- какво е това ... каквооо - хукна към нас момчето, размахвайки във въздуха картонена кутийка - отровили са го ... мамицата им... ше ги убияяяя
взех картонената кутийка и с треперещи пръсти набрах номера на тате. лекар е, той ще каже какво действие са имали хапчетата в кутията, които липсваха. и докато момчето викаше как само да се върне в блока, ше избие всичките съседи, защото са отробили Марк.
- спокойно - както винаги тате говореше с тих глас - кучето нищо няма да му стане от това ... дори и да ги е изял, това са хапчета предизвикващи диария, срещу запек ... дори и да е предозирал, освен да се подриска, нищо друго няма да му се случи.
В Св. Антим, след като на сутринта направиха аутопсия на Марк, се оказа че кучето не е отровено. умрял е с мъчителна смърт от задушаване в резултат от преплитане на червата. в такива случаи до половин час от задушаването имало 10 % шанс да оцелее, а предвид че кучето беше вкочанено, означаваше че сме го намерили поне 4-5 часа след смъртта.

13.
Беше зима. по новинните пак разказваха за бедствени положения из Търговишка област.
Беше изминала почти година от смъртта на "Пепина" - или годината беше минала.и май беше декември, или пък февруари. както и да е де, вече знаете, че съм скарана с хронолгиите.
телефона ми звънна в снежната утрин. също както в онзи снежен слетобед, когато чух новината за смъртта на Пепина, докато вдигах имах особенно предчувствие че става нещо ужасно.
- Мираааа .... Мърфи го нямаааа - чутото така ме шокира, че чак седнах на дивана и успях да промълвя само "ама как го няма" - леля се обадииии ... намерили са го замръзнаааал ... отиде нашия Мърфиии, при Марки и при мамаааа....
- ама как така ... болен ли е бил ... защо не са ни казали...
- не е бил болен .... само скимтял и виел ... но се е движил, нищо съмнително.... само от няколко дни не е близвал храната си, не знаят защо не е искал да яде..

просто нашия Мърфи е чакал, чакал Пепина да се върне, чакал е да спинка при нея в къщата, далеч от снежните нощи. не е искал да спи при Коки, искал си е "мама" ...
но накрая е отишъл при мама и при Марк.

the END



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 4ernakotka
Категория: Забавление
Прочетен: 390329
Постинги: 48
Коментари: 265
Гласове: 68
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930