Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. vidima
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. vidima
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
Постинг
13.12.2006 23:17 -
да сготвим вкусно
Автор: 4ernakotka
Категория: Забавление
Прочетен: 1708 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 13.12.2006 23:48
Прочетен: 1708 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 13.12.2006 23:48
ммм...
в този пост периодично ще подновявам с нови рецепти...
но засега ето какво намерих за вас:
http://snimka.bg/album.php?album_id=84668
офтопик: след натискане на бутон4е в долния край на снимката, тя се уголемява :)
400 гр. сирене
500 гр. гъби
350 гр. бекон
5 яйца
1,5 пакет кори за баница
олио, сол, чубрица
Задушете гъбите в отделна тенджера, като добавите 1 лъжичка сол, но без олио, за да се запази автентичният им вкус. След като изстинат, разбийте 1 яйце при тях и добавете 2-3 лъжици олио.
В друг съд разбийте сиренето на трохи, добавете две яйца и малко олио. Ако сместа е прекалено суха (стои на бучки) добавете малко кисело мляко.
Нарежете бекона на малки късчета и ги оваляйте в едно яйце. Намажете дъното на тавата с малко олио, и сложете един лист от корите.
На масата разстелете друга кора, и нанесете равномерно по нея с лъжица от сиренето. Покрийте я с втора кора и разстелете гъби. Върху следващата кора положете късчета бекон. Завийте трите кори заедно на фишек и ги сложете в тавата. Пригответе още 4-5 фишека, докато се запълни тавата без да се натъпква. Отгоре покрийте с два листа кори, като подгъвате краищата надолу за по-добър вид.
В съда от сиренето разбийте последното яйце и го изсипете върху баницата. Разнася се равномерно отгоре с лъжица, за да не остане суха кора. Поръсва се с чубрица и се пече около половин час докато коричката стане кафява /плънката може да се проверява с клечка/.
в този пост периодично ще подновявам с нови рецепти...
но засега ето какво намерих за вас:
http://snimka.bg/album.php?album_id=84668
офтопик: след натискане на бутон4е в долния край на снимката, тя се уголемява :)
Вълча баница
400 гр. сирене
500 гр. гъби
350 гр. бекон
5 яйца
1,5 пакет кори за баница
олио, сол, чубрица
Задушете гъбите в отделна тенджера, като добавите 1 лъжичка сол, но без олио, за да се запази автентичният им вкус. След като изстинат, разбийте 1 яйце при тях и добавете 2-3 лъжици олио.
В друг съд разбийте сиренето на трохи, добавете две яйца и малко олио. Ако сместа е прекалено суха (стои на бучки) добавете малко кисело мляко.
Нарежете бекона на малки късчета и ги оваляйте в едно яйце. Намажете дъното на тавата с малко олио, и сложете един лист от корите.
На масата разстелете друга кора, и нанесете равномерно по нея с лъжица от сиренето. Покрийте я с втора кора и разстелете гъби. Върху следващата кора положете късчета бекон. Завийте трите кори заедно на фишек и ги сложете в тавата. Пригответе още 4-5 фишека, докато се запълни тавата без да се натъпква. Отгоре покрийте с два листа кори, като подгъвате краищата надолу за по-добър вид.
В съда от сиренето разбийте последното яйце и го изсипете върху баницата. Разнася се равномерно отгоре с лъжица, за да не остане суха кора. Поръсва се с чубрица и се пече около половин час докато коричката стане кафява /плънката може да се проверява с клечка/.
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 68